Mühl Fogászat, Fogorvosi és Szájsebészeti Magánrendelő logó


Fogtechnikánkról


Mühl Fogtechnikai Kft. 1994-ben alakult meg. Szeretnénk bemutatni vállalkozásunkat, igyekezetünket, hogy megrendelőinknek mindig az aktuális legmodernebb technológiáit kínálhassuk. Bemutatjuk technológiáinkat, és hogy azokat Ön is sikeresen alkalmazhassa, megpróbáljuk összefoglalni az egyes eljárások protokolljait, meghatározni a megfelelő indikációs területeket, figyelmet fordítani az esetleges nehézségekre, és igyekszünk megosztani tapasztalatainkat, hogy az újdonságok sikert, és ne nehézségeket hozzanak praxisaikba.

Vállalkozásunk 1994-ben alakult Komlón, Mühl Gyuláné fogtechnikus mester, és Mühl Gyula építész-vállalkozó vezetésével. Kezdetben kivehető fogpótlások készítésével foglalkoztunk, a rögzített pótlások készítésében partner-laborral működtünk együtt. Hamar felismertük, hogy a hatékony munkamenethez, és végig ellenőrizhető munkafolyamathoz lehetőség szerint, minden technikai lépést egy fogtechnikára kell integrálni. Az ezredfordulón már rögzített fogpótlásokból, gyakran havonta több, mint 1000 tagot készítettünk, mindezt több száz kivehető fogpótlás társaságában.

A következőkben saját rendelők kiépítését tűztük ki célul. Először Sásdon, majd Nagymányokon kezdtünk körzeti fogorvosi rendelők üzemeltetésébe, majd Komlón is körzeti-, és magánrendelőt létesítettünk. Ebben az időben cégünknél dolgozók létszáma, már elérte a 20 főt. 2008-ban 140 m2-en megépítettük fogorvosi-, szájsebészeti magánrendelőnket.

Laborunk szintén 140 m2-re bővült. Fejlesztések során 2 vákuumos öntőgépet, plazmahegesztőt, E-max préstechnikát, először GC Gradia, majd Heraus kompozitrendszert, Cercon cirkónium leplező kerámiarendszert állítottunk munkába. Az utóbbi években egyre nagyobb számban készítettük, és készítjük a legkülönfélébb implantációs fogpótlásokat, rendszertől függetlenül.

2008-tól az amerikai Implant Direct cég termékeiből helyben elérhető raktárt állítottunk fel. Nagy előnye, hogy azonnal hozzáférhetőek a szükséges protetikai elemek, vezető cégek rendszereihez is kínálva kompatibilis, költséghatékony megoldásokat, postázási idő nélül. Implant Direct, NobelBiocare, Straumann, Zimmer Dental, Tri, Biohorizons és az izraeli rendszerekhez a laborunk biztosítja a technikai implantátumokat. Technikusaink folyamatos implantológiai képzésben részesülnek. Mühl Györgyi fogtechnikus mester a tanulók oktatása mellett kizárólag a labor minőségbiztosításával foglalkozik.

2010 hozta meg eddigi legnagyobb technológiai fejlesztésünket. GOP pályázat segítségével laborunkba az Amann Girrbach cég Creamill Mall CAD/CAM rendszerét, rendelőnkbe a finn Planmeca cég Promax 3D Cone Beam CT berendezését telepítettük.

2011-ben a jelenlegi mellett újabb, csavaros rögzítésű implant-híd rendszerek bevezetése, egyéni cirkónium felépítmények gyártása (Ceramill M-plant). Fogorvosi magánrendelőnket egy további helyiséggel három székesre bővítettük.

Mühl Fogtechnika elérhetőségei

Laborvezető
Mühl Zsolt
+36-30/632-3162
muhlzsolt @ gmail . com

Fogtechnikai adminisztrátor
Weichardt Rebeka
+36-30/632-3164
+36-72/485-403
muhlgyula @ gmail . com

7300 Komló, Pécsi út 1. 2.em.

Szolgáltatásaink

  • CAD/CAM technológia
  • Fémmentes technológiák
  • Implantátum protetika
  • Fémvázas rögzített pótlások
  • Kivehető fogpótlások