Mühl Fogászat, Fogorvosi és Szájsebészeti Magánrendelő logó


Fogfehérítés

Gyors plazmalámpás fogfehérítés, fogfehérítésről, káros-e, fogak fehérségének megőrzése, fogfehérítés után

 

Beyond plazmalámpás fogfehérítésPlazmalámpás fogfehérítés:

Beyond Command

 • rövid kezelési idő
 • 3 x 10 perc alatt egy ülésben átlagosan 8 árnyalattal
 • fehérebb fogak VITA skála szerint
 • 0% UV sugárzás


A fogfehérítésről

A fogazat elszíneződését két csoportra oszthatjuk. Egyrészt a fogak külső felszínére tapadt fogkő és ennek elszíneződése, másrészt a fog mélyebb szerkezetébe beivódott elszíneződés.
Ez utóbbiért felelősek az ételeinkben, italainkban előforduló természetes és mesterséges festékanyagok: kiemelkedik ezek közül a kávé, tea, cola, dohányzás káros hatása, de okozhatják baktériumok anyagcsere termékei, vagy az anya által terhesség alatt a magzati korban, illetve a gyermekkorban szedett bizonyos gyógyszerek (tetracyclinek) is.
Emellett el kell fogadnunk azt a sajnálatos tényt is, hogy az életkor előrehaladtával fogaink színe egyre sötétebb lesz.

A fehérítő rendszereknek két formája terjedt el.

Az egyik esetben, fogfehérítésre használt sín alkalmazásával otthoni fehérítést végzünk. Ilyenkor a fehérítő anyaggal megtöltött, speciálisan kialakított puha anyagból készült körülbelül O,5mm vastagságú sínt 3-8 éjszakán át kell viselni, az elérni kívánt eredménytől függően.

A másik lehetőség, amikor a fogorvosi rendelőben történik a fogfehérítés, ilyenkor megfelelő izolálás mellett a fogak felszínére felvitt gél aktiválásához valamilyen plazmativ fényt veszünk igénybe. Ilyenkor az elszíneződés mértékétől függően 3 x 15 perc alatt egy ülésben végezzük el a fogfehérítést.

Gépi fogfehérítésGépi fogfehérítés KomlóFogfehérítés Pécs

 

Káros lehet-e a fogfehérítés?

Nem! A fogfehérítő anyagok PH értéke semleges vagy közel semleges, de semmiképpen sem káros. A közhiedelemmel ellentétben nem a zománcfelszín maratásával, hanem oxidáció révén érik el a kívánt eredményt. A fogak szövetszerkezetében így bizonyítottan nem idéznek elő semmiféle változást. Nyugodtan kijelenthető, hogy sem a zománcréteg, sem a dentin nem károsodik. A kezelést követően felléphet a fogak kisebb mértékű hideg- meleg érzékenysége, amely néhány nap alatt elmúlik, illetve megfelelő fluoridos kezeléssel elmulasztható. Annak ellenére, hogy semmiféle károsító hatás nem bizonyított nem célszerű fogfehérítő kezelés alkalmazása a terhesség és a szoptatás időtartama alatt. A fogfehérítők hatása sajnos nem végleges! Azonban 2-3 év elteltével, sokkal kisebb energia ráfordítással a hatás felfrissíthető.


A fogfehérítést megelőző lépések

A fogkő eltávolítása az egyik nélkülözhetetlen lépése a fogfehérítést megelőző kezeléseknek. A fogkő tökéletesen letakarja azt a területet, ahol a fog felületére tapad, a fogkövet minden esetben a fehérítés előtt el kell távolítani. A fogkő eltávolításakor azonban gyakori, hogy a fognyak védtelenebbé válik, hiszen a fogkő leginkább ott tapad meg, letolva az ínyt.

Ajánlott a fogkő eltávolítása a fogfehérítést megelőző héten, lehetőleg 7 nap különbséggel. Így a fogkő eltávolítás után az ínynek van ideje regenerálódnia.


Készítse fel fogát!

Az érzékenység megelőzése érdekében bizonyos fluorid mennyiséget a fogában kell töltenie. Ajánljuk az Elmex GÉL használatát, melyet patikákban lehet kapni. Ez nem fogkrém, hanem egy olyan anyag, amely fel tudja tölteni a fogat fluoriddal.
Tartsa be a használati utasításban leírtakat!

A fogfehérítés előtt kétszer tegye fel a zselét úgy, hogy a fogfehérítés előtt 24 órával már nem használhatja.

A fogfehérítést követően 48 órán keresztül tilos a kávé, dohányzás, ill. más erős színezéket tartalmazó ételek italok fogyasztása!
A fogfehérítés napján ügyeljen arra, hogy ápoltak legyenek fogai, de a fogfehérítés előtt 4 órával már ne mosson fogat! Ha a rendelőbe ért, vizes vagy fluoridmentes fogkrémes fogkefével mossa meg fogát. Ha néha érzékeny foga a savanyú ételektől, vagy a hidegvíztől, a biztonság kedvéért tartson magánál fájdalom csillapítót.


Utókezelés fogfehérítés után

A fogfehérítés után közvetlenül ismét használhatja az Elmex Gélt. Táplálkozzon körültekintően az elkövetkező 48 órában, hiszen bármilyen színezék könnyedén meg tudja fogni a még nyitott pólusú fogakat. Kerülje a kávé, kóla, tea, vörösbor, curry, pirospaprika, répa, vörös húsok, dohányzást, savas gyümölcslevek. Javasolt a párolt rizs, párolt csirke, párolt hal, tésztafélék világos szósszal.


Fogak fehérségének megőrzése

Kifehéredett fogaira vigyázzon. Ha dohányzik, sokat kávézik, próbálja ezeket visszaszorítani. Az eredményének tartóssága függő életmódjától. Odafigyeléssel megőrizheti fogainak fehérségét, akár egy-másfél évig is.


Itt megtekintheti, hogyan zajlik egy fogászati rendelőben a plazmalámpás fogfehérítés.

Gyors plazmalámpás fogfehérítés Komló

 

Az Ön fogfehérítéséről bővebb információt Komlón, magánrendelőnkben kaphat.

Fogászati és szájsebészeti szakrendelés

Rendelési idő bejelentkezés alapján, akut esetben hívja a +36-30/500-1211-es telefonszámot!

Fogorvosaink:

 • Dr. Mühl Attila
 • Dr. Sashegyi Patrik
 • Dr. Sörnyei Flóra


Cím: 7300 Komló, Pécsi út 1. (Tröszt épület, földszint)

muhl fogaszat fogorvosi szajsebeszeti maganrendelo

Szolgáltatásaink

 • Implantáció
 • Fogmegtartó kezelések
 • Fogpótlás készítése
 • Szájsebészet
 • Fogfehérítés
 • Fogszabályozás
 • Dentálhigiénia
 • Panorámaröntgen
 • 3D fog és arckoponya CT)
 • Parodontológia
 • Gnathológia

Partnereink

Implantációs rendszerünket a Callus Implant Solutions Kft. biztosítja
bővebben>>>

CALLUS IMPLANTÁTUM

Fogászati anyagbeszállítónk a Dental Unio Group Kft.

uj magyarorszag fejlesztesi terv

Fejlesztéseink>>>