Mühl Fogászat, Fogorvosi és Szájsebészeti Magánrendelő logó


Fogtechnikai gépek

CAD/CAM, CNC maróegység, CAD/CAM szkenner, Artex artikulátor, M-Plant modul


CAD/CAM

CNC maróegység

CAD/CAM maróegység, Ceramill MotionA fogászati CAD/CAM technológiában megszokott anyagok megmunkálására.

4 + 1 tengelyes berendezés, egy motorral, és automatikus (pneumatikus) fréz csere rendszerrel. A motor pormentes térben található, a faragókamrától elszeparálva, így idővel por abrázió nem károsítja a berendezést. Nagyteljesítményű elszívással üzemel. A legkisebb marófej átmérője 0.9mm. Faktorált cirkónium-oxid tömbök egyedi zsugorodási értékéhez alkalmazkodik, ismervén a vele egy rendszerbe tartozó szinterkályha paramétereit.

CAM Ceramill Motion CNC maróegység


Szkenner

CAD/CAM szkenner, Ceramill MapKülönlegessége, hogy a laborunkban rendszeresített Artex artikulátort integráltak a felvételi egységbe. A modell és az antagonista digitalizálását követően a centrális relációt is rögzíthetjük, amiből a szoftveres artex artikulátor dinamikus okklúziót (artikulációt) generál. A tervező modul ezt követően a pótlandó fogaknak megfelelően anatómikus koronákat tervez, és ennek során az artikulátor meghatározta csücsökvezetéseket figyelembe veszi (egyedi fejecspályák szoftveresen állíthatóak). Az anatómikus formából, akár ideiglenes híd készíthető, ami lepróbálása során ellenőrizhetjük addigi munkánkat, elkerülhető a pontatlan cirkónium vázak faragása.
Az anatómikus formából ezt követően visszakalkulálja az ideális leplezőréteg vastagságot, így egy artikulációt szem előtt tartó anatómikusan redukált vázat kapunk (nem lesz sérülékenyen vastag kerámiára szükség). A visszaszámolt leplezést külön viaszból is kifaraghatjuk, rápréseléses technika alkalmazásához.

cad ceramill map 300 manualCAD ceramill map 300 manual 2


M-Plant modul

Egyéni felépítmények készítése, individuális "emergency profile" kialakításával csavaros / cementezett rögzítéshez fém és cirkónium alapanyagból, titánbázisra ragasztva. A szkenner digitalizálja a szilikon ínyt, és ahhoz adaptálja a transzgingivális fejformát. Egy faragással készül a felépítmény és a rá tökéletesen illeszkedő váz, ha pedig okkluzálisan csavarozható megoldást választunk, a konstrukciónk anatómikusan redukált formában készül, csak leplezni szükséges.

- felépítmény létrehozása
- felépítmény megtervezése
- felépítmény alap megtervezése
- iTero Scan adat importálás

M Plant modul egyéni felépítmény készítése

 

Választható anyagok

Cirkónium-dioxid (yttrium erősített), lítium-diszilikát üvegkerámia, Co-Cr ötvözet, titán (cp), titán (Ti9Al6V4), provizórikus műanyag, kiégethető műanyag, kompozit, viasz.


Heraeus Kulzer Heracast öntőgépÖntőgépek

Laborunkban kizárólag vákuumos, védőgázis öntőgépeket használunk, a korábbi centrifugál berendezések helyett. Ennek eredménye a csekély oxidképződés, pontos, visszaszívás mentes öntvények, kevesebb illesztési munkálat - pontosabb passzív illeszkedés.

Gyártók: Heraus-Kulzer ( Heracast ), Reitel


Dekema Austromat kemenceKerámia kályhák

A Degudent cég különböző generációs kerámiakályhái mellett, amik jól illeszkednek ugyanezen cég Duceram Kiss fém-kerámia és Cercon Ceram KISS fémmentes leplező rendszerekhez, a Dekema gyár préskerámia kályháját használjuk az Ivoclar Vivadent által készített Emax - Press technika alkalmazásához. Lehetőség van így, akár szóló betétek, fazetták, egyedi implantátum felépítmények, koronák gyártására, vagy, akár teljes cirkónium-dioxid hidak felülpréselésére.


Hegesztés

Hegesztésre a Primotec cég Phazer nevű plazma / ív hegesztőjét használjuk. Lehetőségünk van így, nagy fesztávú implantátum hidak szeparálást követő újraegyesítésre a legoptimálisabb passzív illeszkedés elérésének érdekében.


Kompozit polimerizáció

A fényre kötő anyagok polimerizációját szolló nagy teljesítményű berendezéseink, a fotoiniciátorok aktiválását szolgáló teljes hullámhossz spektrumot lefedik. Külön réteg és végpolimerizáló készülékek kompozitokhoz, külön berendezés egyéni kanalakhoz, fényrekötő csonklakkokhoz.


Felületkidolgozás

Fémlemezek felületi tisztítása elektropolírozó kádban történik. Vázak megmunkálása eltérő szemcsenagyságú szóróanyagokat használó homokfúvokkal, felületi simításukat, vagy préskerámiák kidolgozását gyöngyszórókkal végezzük.
Műanyagok felületét nagy teljesítményű polírboxokban visszük magas fényre. Kézidarabjaink KaVo (Pover Grip, K9, Schnell...) és Schick gyártmányúak (C2 master, C3...).
Cirkónium-dioxid vázak megmunkálását kizárólag magas fordulaton, FG befogású, VÍZHŰTÉSES technikai turbinákkal végezzük. (szárazon mikrorepedések képzödnek, még alacsony fordulaton is) - 3 db NSK vízhűtéses turbina.


Artikulációs rendszer

Amman Girrbach Artex artikulátorMindent technikusunk saját Amann Girrbach gyártmányú Artex artikulátorral rendelkezik. A labor összes artikulátora standardizálva lett, így a készülékekben az alsó-felső mágnestalpak távolsága és az artikulátor tengely - felső mágnestalp viszony is mindenkinél megegyezik. Teljesen azonos beállításokkal rendelkezik a CAD/CAM szkenner beépített artikulátora, és ezeket a beállításokat partner-orvosaink készülékéhez is kérésre beállíttatjuk. Igény esetén teljesen egyéni fejecspályákat is beállíthatunk.

Artex artikulátor, Amann Girrbach Articulator


Galván technika

A korszerű teleszkóptechnika nélkülözhetetlen részét képviseli a galvántechnikával készülő szekunder "sapka", amit a tercier konstrukcióba ragasztva tökéletes illeszkedés mellett, ideális frikciót nyerünk. Ideális cirkónium primer koronákkal kombinálni. Javasoljuk teleszkópos protézisekhez, teleszkóp-hídhoz, implantációs stégkonstrukciókhoz.

Mühl Fogtechnika elérhetőségei

Laborvezető
Mühl Zsolt
+36-30/632-3162
muhlzsolt @ gmail . com

Fogtechnikai adminisztrátor
Weichardt Rebeka
+36-30/632-3164
+36-72/485-403
muhlgyula @ gmail . com

7300 Komló, Pécsi út 1. 2.em.

Szolgáltatásaink

  • CAD/CAM technológia
  • Fémmentes technológiák
  • Implantátum protetika
  • Fémvázas rögzített pótlások
  • Kivehető fogpótlások